Китайські вчені виявили новий вид динозавра

Китайські вчені виявили новий вид динозавра

Фото
Укрінформ
Китайські палеонтологи оголосили про відкриття нового виду динозавра з унікальною метеликоподібною невральною дугою переднього спинного хребця, що відрізняє його від інших троодонтид.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

Дослідницька група виявила голотип динозавра в автономному районі Внутрішня Монголія на півночі Китаю. Голотип складається з майже повного черепа загальною довжиною 12 см та фрагментарних посткраніальних кісток. Довжина його тіла сягає 1 м.

Виявлений динозавр належить до часу верхнього крейдяного періоду близько 83-70 млн років тому. У результаті дослідження було виявлено, що цей динозавр перебував у стадії статевого дозрівання, що є ключовим етапом як індивідуального розвитку, так і еволюції популяції.

Читайте також: Вчені пояснили, чому змії пережили динозаврів

Це відкриття має важливе значення для вивчення біорізноманіття наземних тварин, дослідження динаміки палеоекологічних змін під час пізнього крейдяного періоду в Північно-Східній Азії, а також вивчення походження птахів.

Як повідомляв Укрінформ, вчені в Австралії класифікували новий вид динозаврів, який є найбільшим із коли-небудь знайдених на континенті.

Фото: Institute of Vertebrate Paleontology and Paleoanthropology

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-