У Росії пішла до суду справа офіцера поліції, якому «шиють» шпигунство для України

У Росії пішла до суду справа офіцера поліції, якому «шиють» шпигунство для України

Укрінформ
Обласний суд у Курську прийняв до розгляду справу підполковника, колишнього начальника відділення поліції Золотухінського району Курської області РФ Дмитра Борзенкова, якого звинувачують у роботі на українську спецслужбу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Коммерсантъ".

У Курському обласному суді розповіли, що до суду надійшла ця кримінальна справа про шпигунство (ст. 275 КК РФ, до 20 років позбавлення волі). Подробиць про обвинуваченого та його захисників не розкрили, пославшись на секретність. Згідно з картотекою справ, вона була передана на розгляд ще 19 жовтня.

Офіційно невідомо, ні в чому обвинувачують поліцейського, ні навіть імена його захисників. Заарештували його ще два роки тому - в Лефортовському московському суді, де зазвичай розглядаються справи, що надійшли з центрального апарату ФСБ.

Читайте також: В'язень Кремля Шур готується до виходу з громадянства Росії

Раніше була інформація, що підполковник поліції був залучений до співпраці зі Службою безпеки України та збирав за її завданням засекречену інформацію. За даними неназваного джерела видання, поліцейського могли заарештувати за збір відомостей про переміщення російських військ у прикордонній зоні.

Співрозмовник газети стверджує, що особливий інтерес українська спецслужба нібито проявляла до переміщень дислокованих у Курській області зенітно-ракетних комплексів "Бук". Один із них, який перебуває на озброєнні 53-ї зенітної ракетної бригади, згідно з висновками розслідування Міжнародної слідчої групи, прибув на територію, контрольовану окупантами на сході України, і збив у 2014 році пасажирський Boeing, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур.

Читайте також: У Туреччині затримали сімох росіян - підозрюють у підпалі лісу

Як повідомлялося, катастрофа Boeing 777 малайзійської авіакомпанії сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Ніхто із 298 осіб на борту літака не вижив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-