У Туреччині затримали сімох росіян - підозрюють у підпалі лісу

У Туреччині затримали сімох росіян - підозрюють у підпалі лісу

Укрінформ
На півдні Туреччини, в провінції Анталія затримали сімох громадян Росії, яких обвинувачують у підпалі лісу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Haber Türk.

«Затримано групу з семи російських туристів, які влаштували табір у районі. Сімох підозрюваних після дій в жандармерії доставили до будівлі суду, де суддею було винесено рішення про затримання за звинуваченням у «діях, що спричинили лісову пожежу», - повідомляє видання.

Інцидент стався 23 жовтня. Лісову пожежу, що спалахнула в районі Коньяалти, ліквідували, залучивши пожежний літак, три гелікоптери, а також 5 пожежних розрахунків.

Читайте також: Арештований за шпигунство у Болгарії росіянин викрав документи збройного заводу

Про те, що туристи розбили табір та розвели багаття у районі Сіврі-Даґ в Анталії, де потім виникла пожежа, повідомили свідки.

Розслідування інциденту триває.

Як повідомляв Укрінформ, з кінця липня до середини серпня Туреччина потерпала від масштабних лісових пожеж. Україна однією з перших відгукнулася на прохання про допомогу - направила в Туреччину літаки та вертольоти для боротьби з лісовими пожежами.

Читайте також: На форумі у Стамбулі підтвердили, що Туреччина не визнає окупації Криму Росією

Загалом під час лісових пожеж цього року знищено приблизно 160 тисяч гектарів лісу. Пожежі пошкодили 30 тисяч гектарів лісів у Манавгаті, 12,6 тис. га у Бодрумі, 8 тис. га - у Мармарисі та 6,5 тис. га навколо Гюзельбаґа, в Анталії.

Міноборони Туреччини оприлюднило знімки знищених лісовими пожежами ділянок на півдні та південному заході країни, зроблені з космосу. Як повідомляли правоохоронці, частина з лісових пожеж могла виникнути в результаті організованого підпалу.

Фото: Haber Türk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-