Лідери G20 хочуть вакцинувати 70% населення планети до середини 2022 року - Меркель

Лідери G20 хочуть вакцинувати 70% населення планети до середини 2022 року - Меркель

Укрінформ
Основними темами першого дня зустрічі лідерів «Великої Двадцятки» в Римі 30 жовтня були економічне відновлення після пандемії та її подолання, для чого до планів лідерів G20 входить вакцинація 70% населення Землі до середини 2022 року.

Про це розповіла канцлер ФРН Ангела Меркель журналістам за результатами суботи, передає кореспондент Укрінформу.

«Під час обговорення сьогоднішньої світової економічної ситуації тема економічного відновлення була також центральною. Тут є хороші новини: світова спільнота домовилася про мінімальне оподаткування компаній; це чіткий сигнал справедливості в епоху оцифрування», - сказала канцлер.

Читайте також: Меркель представить Шольца лідерам G20

Вона звернула увагу на те, що, окрім великого успіху мінімального корпоративного оподаткування, зараз потрібен прогрес у реформуванні Світової організації торгівлі, що в момент, коли економіка відновлюється після пандемії, всі продовжують спостерігати, наскільки чутливо взаємодіють різні фактори глобальної економіки. Це, зокрема, можна помітити в питаннях цін на енергоносії, а також в іноді порушених ланцюгів постачання.

Стосовно подолання пандемії, Меркель зазначила, що G20 підтвердили, що вони хочуть досягти мети вакцинації 40% населення світу до кінця цього року і 70 відсотків - до середини наступного. Німеччина підтримує це, ФРН вже передала іншим 100 мільйонів цього року і ще 75 мільйонів передасть наступного.

Читайте також: Уряд Меркель перейшов у статус виконуючого обов’язки

У Римі також було оголошено, що перші контракти між фармацевтичною компанією BioNTech і Сенегалом та Руандою на виробництво вакцин на африканському континенті можуть бути підписані у 2022 році.

Країна G20 також будуть продовжувати підтримувати ВООЗ, щоб закласти відповідну фінансову, а також матеріальну основу для кращого оснащення на випадок пандемій у майбутньому.

У перший день також відбулась низка двох- і багатосторонніх зустрічей на полях саміту.

Читайте також: У Римі сьогодні починається дводенний саміт G20

Нагадаємо: глави 19 найбільших економік світу та ЄС фізично зустрічаються у Римі, столиці головуючої в групі Італії, вперше з початку пандемії COVID-19. Президенти Росії та Китаю не беруть участі особисто, вони доєднуються до дискусій онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-