Уряд Меркель перейшов у статус виконуючого обов’язки

Уряд Меркель перейшов у статус виконуючого обов’язки

Фото
Укрінформ
Німецький уряд під керівництвом канцлера Ангели Меркель відправлений у відставку, але виконуватиме свої обов’язки до моменту створення нового Кабінету.

Свідоцтво про складання повноважень канцлеру та кожному з міністрів вручив увечері 26 жовтня в палаці Бельвю федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Штайнмаєр подякував кожному за роботу та особливо відзначив роль Ангели Меркель, яка очолювала уряди ФРН 16 років, 4 законодавчих періоди. Президент підкреслив заслуги Меркель у просуванні демократії в країні, протистоянні поляризації та провокаціям, ненависті та розколу в суспільстві.

«Це не лише Ваш успіх, але демократії загалом», - сказав Штайнмаєр. Він зауважив, що 4 строки перебування Меркель у влади були пов’язані як з численними покращеннями, так з багатьма кризами, останній з яких – пандемія. «Для Європи боротьба з пандемією та її наслідками була і є не лише питанням довіри, а й існування», - сказав глава держави.

«Це завершення одного з найдовших періодів канцлерства», - констатував Штайнмаєр, додавши, що за цей час було ухвалено 600 законів. Він підкреслив, що Меркель здобула «велику повагу в країні і в світі», зокрема, через те, що не боялася брати на себе відповідальність.

Читайте також: У Меркель не коментують висновки експертів, що Nord Stream 2 зайвий

Свої функції міністри та канцлер будуть виконувати до моменту створення нового уряду – орієнтовно до середини грудня.

Під час установчого засідання Бундестагу 20-го скликання 26 жовтня Меркель сиділа на гостьовій трибуні. Вона більше не є депутатом парламенту ФРН, членом якого була 31 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-