Байден визнав перед Макроном, що США були «незграбними» у питанні субмарин

Байден визнав перед Макроном, що США були «незграбними» у питанні субмарин

Укрінформ
Президент США Джо Байден назвав «незграбними» дії своєї країни щодо Франції, які призвели до суттєвого загострення дипломатичних відносин на тлі створення альянсу AUKUS та втрати Парижем багатомільярдного контракту на субмарини.

Про це, як повідомило АР, глава Білого дому заявив у п’ятницю під час зустрічі зі своїм французьким колегою у Римі, передає Укрінформ.

«Я думаю, те, що трапилося, якщо використовувати фразу англійською, те, що ми зробили, було незграбним», - зазначив Байден. Він додав, що угода про закупівлю Австралією підводних човнів США замість французьких субмарин не була «витонченою».

Читайте також: Президенти Франції та Австралії вперше поговорили після зриву контракту на субмарини

«У мене тоді склалося враження, що Францію поінформували задовго до цього», – зазначив глава Білого дому.

Президент Франції, зі свого боку, зауважив, що обидві країни розвиватимуть «потужнішу співпрацю», щоб запобігти повторенню подібного непорозуміння.

«Ми разом (із президентом Байденом – ред.) прояснили, що нам потрібно було прояснити ще тоді», - зазначив Макрон. «Що дійсно важливо, це те, що ми робитимемо разом найближчими тижнями, місяцями, ближчими роками», – зауважив він.

Читайте також: Франція повертає посла в Австралію після скандалу з субмаринами

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Римі відбулися переговори президентів Джо Байдена й Емманюеля Макрона, куди вони прибули для участі в саміті G20. Це перша особиста зустріч лідерів після скандалу із французькими субмаринами, від яких відмовилася Австралія на користь контракту зі США.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-