Пентагон уперше прокоментував випробування Китаєм гіперзвукової зброї

Пентагон уперше прокоментував випробування Китаєм гіперзвукової зброї

Укрінформ
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі назвав «дуже тривожним» випробування Китаєм гіперзвукової зброї.

Як передає Укрінформ, про це Міллі заявив у телеінтерв’ю Bloomberg.

Він назвав випробування гіперзвукової зброї «визначною технологічною подією», зауваживши, що це лише один з елементів військового потенціалу Китаю.

Це - перше офіційна оцінка випробувань, яку пролунала з Пентагону, досі там утримувалися від коментарів.

«Китайські військові можливості набагато більші, ніж це одиночне випробування, - сказав Міллі. - Вони швидко розширюються в космосі, у кіберпросторі, а також у традиційних зонах – на суходолі, на морі та в повітрі».

Як додав американський генерал, Китай займає «дуже важливе місце на нашому горизонті».

Читайте також: Військові США випробували компоненти гіперзвукової зброї

Раніше повідомлялося про випробування в Китаї гіперзвукового пристрою, запущеного  на низькій навколоземній орбіті, який теоретично може ухилитися від систем протиракетної оборони США. Швидкість, з якою китайці розробили цю систему, здивувала американських експертів у сфер нацбезпеки.

Міністр оборони США Ллойд Остін неодноразово підкреслював, що Китай, прагнучи модернізувати свої збройні сили, є викликом для Пентагону. Минулого тижня директор ЦРУ Білл Бернс заявив, що Китай являє собою найбільшу технологічну загрозу для США.

Читайте також: Пекін влітку двічі випробував гіперзвукову зброю – FT

Своєю чергою речник Пентагону Джон Кірбі в середу відмовився давати будь-які коментарі з приводу випробувань у Китаї. Він лише зазначив, що міністерство «ясно висловило свою стурбованість».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-