Пекін влітку двічі випробував гіперзвукову зброю – FT

Пекін влітку двічі випробував гіперзвукову зброю – FT

Укрінформ
Китай влітку щонайменше двічі випробував гіперзвукову зброю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times із посиланням на чотирьох людей, обізнаних з даними розвідки США.

За даним співрозмовників, перший тест відбувся 27 липня. Тоді китайській військові здійснили запуск ракети з гіперзвуковим літальним апаратом, яка здатна нести ядерну зброю.

Читайте також: Україна заявляє про десятки потенційних носіїв ядерної зброї, розміщених РФ у Криму

Друге випробовування відбулося 13 серпня. При цьому раніше видання поінформувало про цей тест як єдиний, що був здійснений КНР.

Зазначається, що у Білому домі відмовилися коментувати новину.

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього тижня видання Financial Times із посиланням на п’ять поінформованих джерел, повідомило, що Китай у серпні цього року випробував гіперзвукову ракету, що здатна нести ядерну зброю.

Читайте також: Росія перетворює Крим у ядерний відстійник — розвідка

Стверджувалося, що ракета облетіла Землю на низькій орбіті, а потім була спрямована до цілі, "продемонструвавши передові космічні можливості, які застали зненацька розвідку США".

Речник МЗС Китаю Жао Ліджіан спростував новину видання Financial Times. За його словами, було проведене планове випробування для перевірки різних типів технологій багаторазового використання космічних кораблів.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-