США налаштовані агресивно реагувати на російські кібератаки – Білий дім

США налаштовані агресивно реагувати на російські кібератаки – Білий дім

Укрінформ
Уряд США застосовує широкий інструментарій для агресивного реагування на зовнішні кібератаки, у тому числі превентивні заходи захисту, впровадження інновацій, дипломатію та спеціальні контроперації в кіберпросторі, про які не оголошує публічно.

Так прокоментувала в понеділок заяву Microsoft про масштабну кібератаку на США з боку РФ перша заступниця речника Білого дому Карін Жан-П’єр, передає Укрінформ.

«Загалом федеральний уряд агресивно використовує свої повноваження для захисту країни від кіберзагроз, включно з наданням допомоги приватному сектору в його зусиллях захистити себе, збільшенням обміну розвідданими, інноваційним партнерством з метою впровадження технологій кібербезпеки, двосторонньою та багатосторонньою дипломатією, а також діями, які ми не оголошуємо публічно з міркувань національної безпеки»,- зауважила представниця Білого дому.

Читайте також: У США хакери-вимагачі «вибили» майже $ 600 мільйонів за пів року

Вона додала, що, за інформацією експертів, подібні спроби відбуваються на щоденній основі з боку хакерів із Росії, а також інших іноземних урядів.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Microsoft заявила про викриття масштабної хакерської атаки проти майже 150 американських компанії з боку мережі хакерів Nobelium, яку пов’язують з Росією. Цей напад був схожим за тактикою і масштабами з минулорічною атакою проти американської компанії SolarWinds.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-