У США хакери-вимагачі «вибили» майже $ 600 мільйонів за пів року

У США хакери-вимагачі «вибили» майже $ 600 мільйонів за пів року

Укрінформ
За першу половину 2021 року загальна сума виплат хакерам, котрі вимагають гроші за допомогою вірусів, досягла 590 мільйонів доларів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відповідному звіті міністерства фінансів США, оприлюдненому цієї п’ятниці.

Варто наголосити, що це на 42% більше, ніж за весь 2020 рік (416 мільйонів доларів).

У звіті підкреслюється, що програми-вимагачі та кібератака «становлять безпосередню загрозу американській економіці», а їх жертвами стать великі та малі підприємства по всій країні.

Варто звернути увагу, що 13-14 жовтня у Вашингтоні проходила конференція з боротьби проти хакерів-шахраїв за участі представників близько 30 держав. Було обговорено в тому числі й роль криптовалют у відмиванні коштів, які хакери-вимагачі отримують у якості викупу. Цікаво, що РФ на цю конференцію не запросили.

Читайте також: Російські хакери викрали секретну інформацію контррозвідки США – Reuters

Як передавав Укрінформ, хакерська атака, проведена в 2020 році з території Росії з використанням ПЗ SolarWinds та Microsoft, дозволила зловмисникам отримати доступ до розслідувань контррозвідки США проти РФ, а також до інших файлів з чутливою інформацією.

Нові повідомлення з’явилися після того, як у американському уряді стверджували, що російські хакери отримали лише доступ до несекретної мережі дев’яти федеральних установ. Крім того, було відомо, що зловмисники викрали цифрові сертифікати для доступу до ліцензованого Microsoft Office 365, яке використовується як в урядових, так і недержавних установах США.

Зазначається, що хакерська атака із використанням програмного забезпечення Solar Winds була однією з наймасштабніших, яку минулого року провели російські хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-