Штати планують розпочати вакцинацію дітей від п'яти років вже у листопаді

Штати планують розпочати вакцинацію дітей від п'яти років вже у листопаді

Укрінформ
Вакцини від коронавірусу для дітей, найімовірніше, будуть доступні в першій половині листопада.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив у неділю головний медичний радник Білого дому доктор Ентоні Фаучі в інтерв’ю ABC News.

«Якщо все піде добре і ми отримаємо дозвіл регулювальних органів та рекомендації Центру контролю і профілактики захворювань, то цілком можливо й навіть дуже ймовірно, що вакцини будуть доступні для дітей від 5 до 11 років упродовж першого або другого тижня листопада», - сказав Фаучі.

Читайте також: Користь від вакцини Pfizer для дітей переважує ризики - регулятор США

Згідно з новими даними, ефективність вакцини компанії Pfizer при її введенні дітям оцінюється майже на 91%. Консультативна група Управління контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами у вівторок розгляне питання щодо надання дозволу на використання вакцини для дітей, яку поки що дають починаючи з 12 років.

Білий дім у середу оголосив про свій план вакцинації близько 28 мільйонів дітей у віці від 5 до 11 років, якщо буде надано відповідний дозвіл. План передбачає також відповідну роз’яснювальну кампанію серед батьків.

Читайте також: Pfizer/BioNTech просять ЄС дозволити вакцинацію дітей від п’яти років

Раніше CDC дозволив змішувати й поєднувати щеплення різних виробників для отримання третьої дози. За словами Фаучі, нові рекомендації дають змогу гнучко підходити до вибору бустерної дози.

«Ми сподіваємося, що люди за можливості отримають бустер тієї самої вакцини, яку вони отримали спочатку, - сказав Фаучі. - Але якщо ні, то ми можемо гнучко підходити до вибору, так би мовити, змішувати та поєднувати».

Читайте також: У Штатах з 1 вересня різко зросла кількість хворих на COVID-19 серед дітей

Як раніше повідомляло агентство, німецька біотехнологічна компанія BioNTech і американський фармацевтичний гігант Pfizer звернулися до регуляторних органів Європейського Союзу з проханням дозволити використання розробленої ними вакцини проти COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років.

Фото: Emmi Korhonen/REX/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-