У Штатах з 1 вересня різко зросла кількість хворих на COVID-19 серед дітей

У Штатах з 1 вересня різко зросла кількість хворих на COVID-19 серед дітей

Укрінформ
З початком навчального року в США невпинно зростає захворюваність на COVID-19 серед школярів - особливо в регіонах, де місцева влада відмовилася від обов’язкового маскового режиму.

Про це йдеться в публікації CNN, передає Укрінформ.

«Школи у США залишаються відкритими, і державні посадовці висловлюють занепокоєння, оскільки серед невакцинованих поширюється дуже заразний штам коронавірусу «Дельта»,- зазначає телеканал.

За останніми даними Американської академії педіатрії, минулого тижня було зареєстрованого 243,3 тисячі нових випадків інфікування серед дітей. Це на 240% більше ніж у липні, вказується в повідомленні.

Педіатри зауважують, що тяжкий перебіг хвороби серед дітей є рідкістю, однак наполягають на додаткових дослідженнях стосовно довгострокових наслідків зараження COVID-19 для дитячого здоров’я.

Читайте також: У Штатах за пів року викинули понад 15 мільйонів доз COVID-вакцин

Як повідомлялося, у США з початку пандемії інфікування коронавірусом було виявлено у більш як 5 мільйонів дітей. Це становить 15,% усіх випадків захворювання у країні.

У США дозволена вакцинація дітей від 12 років, однак, за статистикою, вони охоплені щепленнями набагато менше, ніж доросле населення.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-