У Штатах за пів року викинули понад 15 мільйонів доз COVID-вакцин

У Штатах за пів року викинули понад 15 мільйонів доз COVID-вакцин

Укрінформ
Аптеки та місцеві уряди США з 1 березня цього року викинули щонайменше 15,1 млн доз вакцин від коронавірусу.

Про це повідомляє NBC з посиланням на дані Центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC), передає Укрінформ.

Як зазначається, існує ряд причин, чому деякі дози вакцини викидають – зокрема, тріщини у флаконі або помилки при розведенні вакцини, несправності морозильної камери та більша доза у флаконі, ніж кількість охочих вакцинуватися.

Так, аптечна компанія Walgreens повідомила про 2,6 мільйона невикористаних доз вакцини, CVS - про 2,3 мільйона, Walmart - про 1,6 мільйона, Rite Aid - про 1,1 мільйона.

Дані, опубліковані CDC, надані аптеками, штатами та іншими постачальниками вакцин. Водночас телеканал зазначає, що ці дані неповні, оскільки в них немає інформації від деяких штатів і установ.

«Це дійсно трагічно, що ми маємо ситуацію, коли вакцини витрачаються даремно, тоді як у багатьох африканських країнах не було щеплено навіть 5 відсотків населення», — сказала доцент кафедри глобального права охорони здоров’я в Університеті Уорвіка Англії Шаріфа Секалала.

Читайте також: Куба щеплюватиме власною COVID-вакциною дітей від двох років

У США щеплення проводяться препаратами компаній Pfizer, Moderna і Johnson & Johnson.

За даними сайту Worldometer, у США з початку пандемії зафіксовано 40 330 712 випадків COVID-19, зокрема 659,9 тис. смертельних. Одужали 31,1 млн осіб.

Загалом у світі станом на ранок 2 вересня зафіксовано понад 219,2 млн випадків зараження коронавірусом, з них одужали вже понад 196 мільйонів осіб, померли – понад 4,5 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-