Pfizer/BioNTech просять ЄС дозволити вакцинацію дітей від п’яти років

Pfizer/BioNTech просять ЄС дозволити вакцинацію дітей від п’яти років

Укрінформ
Німецька біотехнологічна компанія BioNTech і американський фармацевтичний гігант Pfizer звернулися до регулюючих органів Європейського Союзу з проханням дозволити використання розробленої ними вакцини проти COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на спільний пресреліз компаній, опублікований у п'ятницю, 15 жовтня.

Як зазначається, схвалення дасть можливість вперше почати в Європі щеплення для дітей з цієї вікової групи.

Виробники вакцини надали Європейському агентству лікарських засобів (EMA) необхідні дані, в тому числі - результати пізніших стадій досліджень, йдеться в повідомленні. Препарат Comirnaty протестували більш як на 2200 дітях віком від шести місяців до 11 років. Для дітей використовували меншу дозу, ніж зазвичай вводять дорослим. Компанії зазначають, що в учасників досліджень спостерігалася "сильна імунна відповідь".

Читайте також: Pfizer планує вакцинувати від коронавірусу ціле місто у Бразилії

Тиждень тому BioNTech і Pfizer подали аналогічні дані в Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). Крім того, компанії в найближчі тижні планують звернутися і в інші регулюючі органи.

Як повідомляв Укрінформ, в Індії видали дозвіл компанії Bharat Biotech на екстрене використання її вакцини від COVID-19 Covaxin для дітей з 2 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-