Користь від вакцини Pfizer для дітей переважує ризики - регулятор США

Користь від вакцини Pfizer для дітей переважує ризики - регулятор США

Укрінформ
Переваги щеплення від хвороби COVID-19 вакциною виробництва Pfizer / BioNTech для дітей у віці від 5 до 11 років переважує ризики рідкісних випадків запалення серця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters

До такого висновку дійшли науковці Управління з контролю за продуктами та лікарськими засобами США (FDA).

Раніше виробники вакцини заявили, що їхній медзасіб показав 90,7% ефективності проти коронавірусу у клінічному дослідженні, що охоплювало дітей від 5 до 11 років.

Як зазначається, COVID-щеплення засобом від Pfizer можуть бути доступні у Сполучених Штатах вже на початку листопада.

Обидві вакцини Pfizer / BioNTech та Moderna Inc пов'язані з рідкісними випадками запалення серця, що називається міокардитом, особливо серед молодих чоловіків.

Читайте також: Pfizer заявляє, що «дитячі» дози COVID-вакцини є безпечними

Представники FDA заявили, що, якщо припустити, що кількість випадків міокардиту, котра фіксується у молодшій віковій групі, буде такою ж, як у дітей від 12 до 15 років, число шпиталізацій, яким запобігли, пов'язаних з COVID-19, перевищить число шпиталізацій, пов'язаних з міокардитом, у більшості проаналізованих сценаріїв.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена планує вже за кілька тижнів розпочати широкомасштабну вакцинацію дітей у Сполучених Штатах віком від п’яти років, загальна кількість яких охоплюватиме щонайменше 28 мільйонів осіб.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-