Білий дім оголосив план вакцинації 28 мільйонів дітей у США

Білий дім оголосив план вакцинації 28 мільйонів дітей у США

Укрінформ
Адміністрація Байдена планує вже за кілька тижнів розпочати широкомасштабну вакцинацію дітей у США віком від п’яти років, загальна кількість яких охоплюватиме щонайменше 28 мільйонів осіб.

Про це йдеться в документі, оприлюдненому Білим домом у середу, передає Укрінформ.

«Адміністрація закупила достатню кількість вакцин для вакцинації 28 мільйонів дітей віком від 5 до 11 років»,- зауважили в Білому домі.

Компанії Pfizer і Biontech подали запит регуляторам США для схвалення розробленої ними вакцини від коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років ще 7 жовтня. Реалізація програми щеплень розпочнеться після офіційного ухвалення позитивного рішення про вакцинацію. При цьому зазначається, що незалежні дорадчі органи регуляторів FDA та CDC заплановані на 26 жовтня та 2-3 листопада відповідно.

Застосовуватиметься вакцина Pfizer/BioNTech. У разі її ухвалення, для малолітніх дітей використовуватиметься доза та суміш, спеціально розроблені для цієї вікової групи. Крім того, вакцина постачатиметься з усіма допоміжними матеріалами, необхідними для обслуговування дітей, включно з маленькими голками.

Читайте також: У Нью-Йорку запровадили обов'язкові COVID-щеплення для міських службовців

Вакцина Pfizer вимагає двох доз інтервалом три тижні, а також іще два тижні очікувань після другого щеплення для досягнення максимального рівня захисту. Тобто очікується, що діти, які отримають перше щеплення в листопаді, будуть повністю вакциновані до Різдва.

«Адміністрація у взаємодії з місцевими органами влади зробить щеплення доступними по всій країні», - підкреслили в Білому домі. Для цього в США буде розгорнуто понад 25 тисяч педіатричних пунктів, у тому числі в школах, інших навчальних закладах, місцевих аптеках, первинних пунктах медично-санітарної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, у США дозволена вакцинація препаратом Pfizer/BioNTech для дітей від 12 років. Наразі мінімум одну дозу вже отримали близько 219 мільйонів американців старше цього віку. Зниження вікового порогу для вакцинації дозволить суттєво обмежити поширення COVID-19, особливо більш вірулентного дельта-варіанту, та підвищить безпеку перебування дітей у садочках і школах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-