Адвокат Саакашвілі заявляє про підготовку його ліквідації

Адвокат Саакашвілі заявляє про підготовку його ліквідації

Укрінформ
Адвокат колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі Ніколоз Гварамія заявив, що в лікарні, куди хочуть перевести політика, його ліквідують. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє IPN.

За словами Гварамії, кількох осіб, які будуть "опікуватись ліквідацією" Саакашвілі, вже відправили до лікарні.

"Через серйозні проблеми з безпекою Михайла Саакашвілі не можуть перевести до пенітенціарної лікарні. За нашою інформацією, у лікарні буде так званий імітований бунт. Декілька офіцерів спецпризначенців, які будуть усім цим опікуватися, вже направлені туди", – сказав Гварамія.

Читайте також: Саакашвілі прибув до Грузії у трейлері з молочними продуктами – прокуратура

Він зазначив, що вважає за необхідне звернутися до громадськості та уряду Грузії. "Суперечливі заяви висловлюються Міністерством юстиції та лікарями. За словами міністра юстиції, не було обговорень щодо переведення Саакашвілі у цивільну клініку, що прямо суперечить висновку лікарів", - наголосив адвокат.

Захист Саакашвілі вимагає найближчим часом вирішити питання госпіталізації експрезидента та водночас виключити його переведення до тюремної лікарні.

Читайте також: Саакашвілі погодився на втручання лікарів - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, який вже понад 15 днів голодує у в'язниці, погодився на допуск групи лікарів, сформованої за ініціативою Міністерства юстиції. 23 жовтня йому провели процедуру переливання крові, щоб стабілізувати стан його здоров'я.

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних проваджень, за деякими з них його було заочно засуджено до ув'язнення. У 2015 році його позбавили грузинського громадянства, вже майже шість років він є громадянином України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-