У супермаркетах Австрії з’явилися бургери з хробаків

У супермаркетах Австрії з’явилися бургери з хробаків

Фото
Укрінформ
В Австрії у супермаркетах торгівельної марки Billa почали продавати котлети для бургерів, виготовлені майже на 40% із личинок жуків Alphitobius diaperinus, відомих ще також як "буйволині черви"("buffalo worms") або "маленькі борошняні хробаки".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Австрії.

Котлета під брендом "Eat For Future" ("Їж заради майбутнього") виготовляється віденським підприємством ZIRP Insects. Вона на 38% складається з перемелених  личинок жука Alphitobius diaperinus, які вважаються особливо перспективним джерелом екологічно чистого тваринного білка. Ще 29% складу – шампіньйони, 9% - гороховий протеїн. 

Вакуумна упаковка з двома котлетами для бургерів вагою 200 грамів коштує 5,99 євро.

Підприємство ZIRP Insects, яке має намір розвивати лінійку продукції під брендом "Eat For Future", витратило на розробку котлети з хробаків близько 2 років.

"Це була захоплива новаторська робота. Комахи ідеально підходять для обробки. Вони мають тонкий горіховий присмак і в перемеленому вигляді можуть бути легко інтегровані у популярні рецепти", - заявив засновник і гендиректор ZIRP Insects Крістоф Томанн.

Читайте також: У ЄС схвалили використання борошняних хробаків як продукту харчування

Як стверджують у компанії, у поєднанні з шампіньйонами та гороховим протеїном за спеціальною рецептурою утворюється смак, подібний до м’яса, але не на 100%.

Слід зазначити, що випуск таких котлет стало можливим після того, як у травні на рівні ЄС було схвалено використання борошняних хробаків для виробництва харчових продуктів. Зараз розглядається аналогічне питання щодо деяких інших комах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-