Виробники заявляють, що «бустерна» доза Pfizer дає 95% захисту від коронавірусу

Виробники заявляють, що «бустерна» доза Pfizer дає 95% захисту від коронавірусу

Укрінформ
Компанії Pfizer та BioNTech, які розробили спільну вакцину проти коронавірусу, заявили, що третя доза або так звана «бустерна» доза на 95,6% захищає від симптоматичного захворювання на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяви компаній.

«Ми вважаємо, що «бустерні» дози мають відігравати вирішальну роль у протидії поточній загрозі для здоров'я під час цієї пандемії», - заявив генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла.

За словами гендиректора і співзасновника BioNTech Угура Шахіна, «бустерні» дози можуть зіграти важливу роль у стримуванні пандемії та поверненні до нормального життя.

Зазначається, що загалом у дослідженні брали участь 10 тисяч людей, віком від 16 років. Половині учасників ввели «бустерну» дозу. Тільки п’ять випадків симптоматичного захворювання на коронавірус були виявлені впродовж 2,5 місяців спостереження після щеплення. Ще 109 випадків були зафіксовані в групі, яку щепили плацебо.

Читайте також: Вакцина Pfizer на 93% запобігає госпіталізації дітей та підлітків

Після публікації новини акції Pfizer зросли на 0,9% до відкриття ринку у США, а вартість акцій BioNTech збільшилася на 1,3% на біржі у Франкфурті.

Як повідомляв Укрінформ, Управління контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) офіційно дозволило застосування «бустерної» дози вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech.

Фото: CTK Photo/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-