Вакцина Pfizer на 93% запобігає госпіталізації дітей та підлітків

Вакцина Pfizer на 93% запобігає госпіталізації дітей та підлітків

Дослідження
Укрінформ
Вакцина від коронавірусу компаній Pfizer/BioNTech на 93% ефективна у запобіганні госпіталізації осіб віком 12-18 років.

Про це йдеться у дослідженні Центрів з контролю і запобігання захворювань (CDC) США, передає Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Як зазначається, дослідження проводилося в період з червня по вересень, коли варіант вірусу "Дельта" був найбільш поширеним.

Експерти вивчили дані 179 пацієнтів з 19 дитячих лікарень. 97% учасників дослідження не були вакциновані. З них близько 16% потребували апаратів життєзабезпечення.

Читайте також: Ризик ускладнень після вакцинації від COVID-19 дуже низький – лікар

Автори дослідження наголосили, що дані "підкреслюють важливість вакцинації для захисту молоді США від важкого перебігу COVID-19".

Наразі дозвіл на застосування COVID-вакцини виробництва Pfizer/BioNTech діє для людей від 12 років. На початку жовтня компанії Pfizer Inc. та BioNTech SE звернулися до американського регулятора у сфері охорони здоров'я з проханням дозволити застосування вакцини проти COVID-19 для дітей від 5 до 11 років.

Читайте також: Pfizer/BioNTech просять ЄС дозволити вакцинацію дітей від п’яти років

Як повідомляв Укрінформ, за даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 20 жовтня зафіксували 242 335 622 випадки зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 928 965 смертей, одужали 219 683 229 осіб.

Фото: CTK Photo/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-