Ризик ускладнень після вакцинації від COVID-19 дуже низький – лікар

Ризик ускладнень після вакцинації від COVID-19 дуже низький – лікар

Відео
Укрінформ
Ризик отримати серйозне ускладнення після вакцинації від COVID-19 дуже низький.

Про це сказав завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О. Богомольця, президент Асоціації анестезіологів України, професор Сергій Дубров на пресконференції в Укрінформі.

"Ми бачили минулого тижня по декілька сотень летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. Якщо говорити про вакцинацію, то жодного летального випадку, пов'язаного з вакцинацією, не було зареєстровано", - сказав Дубров.

Читайте також: В Україні можуть дозволити щеплення бустерною дозою COVID-вакцини

Він зазначив, що від початку вакцинальної кампанії від коронавірусу в Україні було зареєстровано 113 випадків серйозних ускладнень. За його словами, ризик отримати серйозне ускладнення "менший, ніж подорожувати літаком або потрапити під машину, переходячи вулицю".

Як повідомлялося, в Україні повністю вакциновані 6,4 мільйона громадян і ще 7,9 мільйона громадян отримали по одній дозі вакцини проти коронавірусу.

Читайте також: Pfizer/BioNTech просять ЄС дозволити вакцинацію дітей від п’яти років

Минулої доби в Україні зафіксували 9 524 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 644 694 особи, одужало – 2 329 418, летальних випадків – 60 810, проведено 13 581 768 ПЛР-тестувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-