Зміна клімату: ООН занепокоєна планами багатьох країн на видобуток нафти й газу

Зміна клімату: ООН занепокоєна планами багатьох країн на видобуток нафти й газу

Укрінформ
Попри обіцянки скорочувати викиди паркових газів у рамках боротьби зі зміною клімату, багато держав планують до 2030 року видобувати вдвічі більше викопного палива, ніж сьогодні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини ООН.

«Це призведе до руйнівних наслідків, зміни клімату. Ще є час стримати довгострокове потепління в межах 1,5 ° C, але це вікно можливостей швидко закривається», - попередила виконавчий директор програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) Інгер Андерсен.

Вона висловила надію на те, що в ході майбутньої 26-ї конференції з питань клімату та після неї уряди візьмуть на себе нові зобов'язання зі скорочення видобутку викопного палива.

Зазначається, що у представленій новій доповіді ЮНЕП вивчається різниця між запланованим урядами виробництвом вугілля, нафти і газу і світовим рівнем видобутку, який допоміг би дотриматися температурних обмежень, закріплених у Паризькій угоді (угода в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, що регулює заходи щодо зниження вмісту вуглекислого газу в атмосфері з 2020 року).

Поки такий розрив між планами і міжнародними цілями величезний.

Читайте також: У Брюсселі десятки тисяч людей мітингували проти кліматичних змін

Протягом наступних двох десятиліть багато урядів планують збільшити видобуток нафти і газу. Видобуток вугілля скорочуватиметься, але дуже незначно.

У сукупності всі плани держав і прогнози свідчать про те, що загальний обсяг виробництва і споживання викопних видів палива в усьому світі зросте.

Як повідомляв Укрінформ, глава Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований заявив, що Україна з неділі, 8 серпня, живе в екологічний борг, тобто використовує більше ресурсів, ніж займає їх самовідновлення в українському навколишньому середовищі за рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-