Транзит газу: у Німеччині заявляють, що підтримують контакт з Києвом і Москвою

Транзит газу: у Німеччині заявляють, що підтримують контакт з Києвом і Москвою

Укрінформ
Німецька сторона підтримує постійний контакт з українською та російською у питані газопостачання.

Про це заявила в середу журналістам речниця Міністерства економіки та енергетики ФРН Беате Барон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як вам відомо, ми призначили спеціального представника, Графа Вальдерзее, для вирішення питання російсько-українського транзиту газу. В цьому контексті відбувається безперервний обмін з Росією та з Україною», - зазначила Барон.

Говорячи про можливі строки звершення сертифікації російського газопроводу «Північний потік 2», речниця підкреслила, що ​​необхідно дотримуватись нормативних вимог.

«Це означає, що транспортування газу або торгівля газом на внутрішньому ринку можливі лише за умови дотримання всіх нормативних вимог та завершення процесу сертифікації у Федеральному агентстві з мереж», - пояснила вона.

Читайте також: Нафтогаз підписав три меморандуми про партнерство у видобуванні газу

Наразі процес сертифікації триває, на це передбачено законом 4 місяці. Федеральне агентство з мереж отримало документи 8 вересня, тобто це точка відліку. Паралельно Мінекономіки проводить свій аналізу безпеки постачання. Після цього проводитимуться консультації з Європейською Комісією.

Як повідомлялось, перша гілка трубопроводу вже заповнена так званим технічним газом у рамках тестування. Росія тисне на ЄС у питанні прискорення сертифікації, використовуючи поточну ситуацію на ринку газу в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-