В Австрії планують зробити COVID-сертифікат обов’язковим для допуску на роботу

В Австрії планують зробити COVID-сертифікат обов’язковим для допуску на роботу

Укрінформ
В Австрії вже найближчим часом від усіх працівників, які контактують з іншими людьми, на роботі вимагатимуть або негативний результат тесту на коронавірус, або сертифікат вакцинації або довідку про перенесене захворювання протягом минулих півроку.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ORF.

"Якщо ви контактуєте з іншими людьми на роботі, то незабаром на робоче місце можна буде потрапити лише тим, хто зробив щеплення, або переніс захворювання протягом останніх півроку чи ж пройшов тестування", - йдеться у повідомленні.

Для запровадження такої вимоги вже існують усі законодавчі передумови: спочатку поправки були прийняті у нижній палаті парламенту, а потім досягнуто згоди і серед представників верхньої палати. Очкується, що ближчими днями буде прийнято відповідну постанову з чіткими правилами для відвідування робочих місць.

Водночас, проведення тесту на COVID-19 і надалі буде можливим прямо на роботі та буде безкоштовним для працівників.

Читайте також: В Австрії фіксують зростання COVID-захворюваності

Згідно з попередніми планами, люди, які ще не вакцинувалися від коронавірусу, повинні також носити маски на робочому місці. Чи буде схвалено це положення, наразі ще неясно.

Як повідомляв Укрінформ, в останні дні Австрії фіксується незначне зростання кількості нових випадків захворювання на коронавірус. При цьому, в країні вже понад 5,8 млн осіб отримали одну дозу вакцини від коронавірусу, що становить понад 65% населення країни. Повноцінний вакцинний захист від COVID-19 вже мають 5,5 млн осіб (майже 62% населення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-