Рінкевичс анонсував засідання глав МЗС країн НАТО - про що говоритимуть

Рінкевичс анонсував засідання глав МЗС країн НАТО - про що говоритимуть

Укрінформ
Латвійський міністр закордонних справ Едгарс Рінкевичс повідомив, що наприкінці листопада - на початку грудня пройде дводенна зустріч міністрів закордонних справ членів НАТО. На ній обговорять нову стратегічну концепцію до саміту НАТО в Мадриді у 2022 році.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«30 листопада - 1 грудня в Ризі проходитиме зустріч міністрів закордонних справ НАТО, де ми розроблятимемо нову стратегічну концепцію. Планується, що її затвердять глави держав та урядів на саміті НАТО в Мадриді (29-30 червня 2022 року, - ред.). Наше завдання - шукати шляхи зміцнення Альянсу», - сказав Рінкевичс.

Також, за його словами, на саміті обговорюватимуться уроки досвіду виведення військ з Афганістану. Рінкевичс нагадав недавні аларміські висловлювання з цього приводу деяких експертів і підкреслив, що вони не справдились. «Що поробиш, у житті будь-якої організації бувають і злети, і падіння. Не варто драматизувати подібні випадки. Подолаємо й це», - зазначив Рінкевичс.

Читайте також: Латвія ініціює в ООН розвиток ідеї Кримської платформи - Рінкевичс

Глава МЗС Латвії також повідомив, що на найближчому саміті Євросоюзу (21 жовтня, Брюссель) обговорюватимуть і прийматимуть рішення у зв'язку нинішньою енергетичною кризою в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-