Латвія ініціює в ООН розвиток ідеї Кримської платформи - Рінкевичс

Латвія ініціює в ООН розвиток ідеї Кримської платформи - Рінкевичс

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс заявив, що у керівництва Латвійської Республіки є конкретні ідеї для розвитку Кримської платформи, зокрема в рамках ООН.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Зараз у нас є конкретні ідеї в розвиток Кримської платформи. Ініціатор - президент Латвійської Республіки Егілс Левітс. Він надзвичайно кваліфікований юрист, колишній суддя Суду Європейського Союзу та ЄСПЛ. Левітс хотів би продовжити в рамках ООН спрямованість, задану Кримською платформою. Потрібно постійно нагадувати про важливість політики невизнання окупації», - сказав Рінкевичс.

Він також наголосив, як важливо добиватися, «щоб невизнання окупації Криму ставало юридичним і політичним фактом - про це треба постійно говорити, нагадувати в рамках ООН, в ОБСЄ, інших регіональних організаціях».

Читайте також: Новий етап репресій у Криму – помста за Кримську платформу

Як повідомляв раніше Укрінформ, Сейм Латвії також готовий до активної роботи в рамках Кримської платформи. Зокрема, планується організувати велику міжнародну конференцію з питань окупації Криму як прикладу порушення міжнародного права.

Повністю інтерв'ю з міністром закордонних справ Латвії Едгаром Рінкевичсом читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-