У НАТО відреагували на рішення Росії про згортання дипвідносин

У НАТО відреагували на рішення Росії про згортання дипвідносин

Укрінформ
Після оголошеного вчора рішення кремлівського керівництва згорнути дипломатичні контакти з НАТО, включаючи згортання Військової місії зв’язку та інформаційного офісу НАТО в Москві та відведення російської місії з штаб-квартири НАТО, політика Альянсу стосовно Росії залишається незмінною.

Про це сьогодні, коментуючи дії Росії, заявила речник НАТО Оана Лунгеску. Текст її заяви є у розпорядженні Укрінформу.

«Ми взяли до уваги рішення Росії зупинити роботу її дипломатичної місії в НАТО та роботу Військової місії зв’язку НАТО в Москві, та закрити місію НАТО з інформації в Москві. Ми висловлюємо жаль з приводу цих кроків. Політика НАТО стосовно Росії залишається змістовною. Ми посилюємо нашу політику стримування та оборону у відповідь на агресивні дії Росії, і в той же час ми залишаємося відкритими для діалогу, включаючи через Раду НАТО-Росія», - зазначила речник Північноатлантичного Альянсу.

Читайте також: США вважають послідовною політику НАТО щодо Росії – Держдеп

Вона підкреслила, що пояснювати причини таких дій та рішень Росії є справою самої Росії.

Лунгеску нагадала, що Росія все ще має десять співробітників, що акредитовані при НАТО. Цей персонал залишається після відведення акредитації для восьми членів військової місії Росії при НАТО на початку цього місяця, які були незаявленими офіцерами російської розвідки, і скорочення кількості посад, на яких Російська Федерація може проводити акредитацію своїх співробітників при НАТО.

«Це було пропорційне рішення, яке не змінює політику НАТО відносно Росії, що поєднує оборону й діалог. Рада НАТО-Росія залишається важливою платформою для діалогу. У НАТО запропонували провести іншу зустріч Ради НАТО-Росія більше 18 місяців тому, і ця пропозиція залишається чинною. М’яч зараз на стороні Росії», - підкреслила Лунгеску.

Читайте також: Росія призупиняє роботу своєї місії у НАТО

Як вже повідомлялося, за рішенням МЗС РФ, з 1 листопада Росія призупиняє роботу свого постійного представництва при НАТО, а також місії та інформбюро НАТО в Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-