США вважають послідовною політику НАТО щодо Росії – Держдеп

США вважають послідовною політику НАТО щодо Росії – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає, що політика Північноатлантичного альянсу відносно Російської Федерації залишається послідовною та зосереджується на стримуванні агресора з одночасною готовністю вести «змістовні» переговори.

Так охарактеризував останній розвиток подій навколо погіршення дипломатичних відносин між НАТО і РФ речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми зауважимо, що недавно НАТО відкликало акредитацію восьми членів російської місії при НАТО, які були незадекларованими офіцерами російської розвідки», - сказав Прайс у відповідь на прохання прокоментувати заяви Москви про фактичне розірвання дипломатичних контактів з Альянсом.

Прайс порадив журналістам звертатися за коментарями з цього приводу до керівництва НАТО, однак позитивно висловився щодо політики Альянсу.

Читайте також: Глава Пентагону в Києві: НАТО сформує стратегію протистояння РФ на південному фланзі?

«Політика НАТО відносно Росії залишається послідовною. Альянс посилив стримування та захист у відповідь на агресивні дії Росії, залишивши водночас відкритими двері для змістовного діалогу»,- зазначив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня НАТО оголосило вісьмох представників місії РФ при Альянсі персонами нон-грата, що призвело до скорочення російської місії удвічі. У відповідь Москва в понеділок заявила, що призупиняє роботу свого постійного представництва при Альянсі, а також місії та інформбюро НАТО в Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-