Справа про переворот: у Туреччині послів 10 держав викликали на «килим»

Справа про переворот: у Туреччині послів 10 держав викликали на «килим»

Укрінформ
МЗС Туреччини викликало послів десяти країн після закликів звільнити Османа Кавалу, якого звинувачують в причетності до спроби державного перевороту у липні 2016 року, вважаючи такі дії втручанням у діяльність судової системи країни.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення віцепрезидента Туреччини Фуата Октая у Твіттері.

«Судова влада Туреччини є незалежною, а Туреччина є повністю незалежною країною. Ті, хто хоче втрутитися у судову систему, можуть продовжувати реалізовувати свої бажання у своїх країнах», - написав віцепрезидент.

Він наголосив, що, поширюючи заклик, посли «вийшли за межі своїх повноважень».

Читайте також: У М'янмі звільнили сотні політв'язнів

З цього приводу також висловився міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу.

«Турецька Республіка є демократичною правовою державою. Неприпустимо, щоб посли надавали рекомендації та пропозиції судовій владі у справі, розгляд якої триває. Ваші поради та пропозиції кидають тінь на ваше розуміння права та демократії», - написав міністр.

Сулейман Сойлу розмістив на своїй сторінці твіт посольства США в Туреччині, в якому йдеться про те, що судовий процес проти Османа Кавали «кидає тінь на демократію та верховенство права в Туреччині».

До заклику звільнити Османа Кавалу доєдналися посольства ФРН, Франції, Нової Зеландії, Канади, Фінляндії, Швеції, Норвегії, Данії, Нідерландів та США.

Читайте також: Режим Асада перекидає артустановки і танки в Алеппо після заяв Туреччини

Як повідомляє інформаційне агентство «Анадолу» з посиланням на інформацію, отриману з дипломатичних джерел, посли цих країн були викликані до МЗС Туреччини.

Суд над підприємцем та активістом Османом Ковалою відбувається за звинуваченням у його причетності до спроби державного перевороту 15 липня 2016 року, судовий розгляд справи триває.

Як повідомлялося, в організації державного перевороту Туреччина обвинувачує організацію FETÖ і її лідера Фетуллаха Гюлена, який перебуває в добровільному вигнанні у США. У результаті путчу 15 липня 2016 року 251 людина загинула і близько 2200 дістали поранення. Наприкінці минулого року суд в Анкарі виніс вироки ключовим учасникам держперевороту в Туреччині 15 липня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-