У М'янмі звільнили сотні політв'язнів

У М'янмі звільнили сотні політв'язнів

Укрінформ
Військовий уряд М'янми звільнив сотні політичних в'язнів під тиском з боку Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Серед звільнених прессекретар партії «Національна ліга за демократію» і відомий комік Зарганар.

Більш як 5 600 осіб, заарештованих або розшукуваних за участь у протестах проти перевороту, згодом будуть звільнені за амністією з гуманітарних міркувань.

Деякі активісти називають це вивертом збройних сил з метою відновлення своєї міжнародної репутації після того, як Асоціація держав Південно-Східної Азії виключила голову хунти з числа учасників свого саміту.

АСЕАН вирішила запросити неполітичного представника країни на саміт 26-28 жовтня, це безпрецедентне нехтування щодо військових лідерів, які стоять за переворотом проти обраного уряду Аунг Сан Су Чжі.

Читайте також: У М’янмі під час сутичок військових із бойовиками втекли з міста майже всі жителі

Як повідомлялося, в М'янмі криза відтоді, як армія захопила владу 1 лютого, викликавши обурення всередині країни і за кордоном, а також створення Народних сил оборони для боротьби зі збройними силами.

Колишній генерал і віцепрезидент М'їн Све виконує роль перехідного глави держави. Вся повнота влади поки що належить керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну. Допоки діятиме надзвичайний стан, саме він залишатиметься головною особою держави. Керівник правлячої партії М'янми «Національна ліга за демократію», глава МЗС і фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі і президент країни Він М'їн були заарештовані.

Фото: Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-