КНДР запустила балістичну ракету

КНДР запустила балістичну ракету

Укрінформ
Режим у Пхеньяні відновив випробування балістичних ракет, здатних переносити ядерні заряди на великі відстані, які довгий час викликали серйозну стурбованість США і союзних країн у регіоні.

Про це йдеться в повідомленні американського агентства АР із посиланням на військові відомства Південної Кореї і Японії, передає Укрінформ.

«Північна Корея в вівторок запустила балістичну ракету в бік моря, продовживши свої недавні військові випробування»,- зазначається в повідомленні.

Запуск відбувся через кілька годин після того, як офіційний Вашингтон у понеділок офіційно підтвердив свої наміри відновити дипломатичний діалог з Пхеньяном без усіляких попередніх умов.

Поки що немає інформації про конкретний тип ракети, яка була випробувана КНДР, і як далеко вона пролетіла. Повідомляється також, що Берегова охорона Японії видала рекомендації суднам щодо безпеки в морі.

Читайте також: Штати готові вести переговори з КНДР без попередніх умов – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, Вашингтон і Пхеньян за часів президентства Дональда Трампа вели переговори щодо денуклеаризації півострова, однак це не призвело до якихось домовленостей. Діалог зупинився близько двох років тому.

Зараз адміністрація Джо Байдена планує провести зустріч із союзниками США в регіоні щодо перспектив відновлення переговорів із Північною Кореєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-