Штати готові вести переговори з КНДР без попередніх умов – Держдеп

Штати готові вести переговори з КНДР без попередніх умов – Держдеп

Укрінформ
Адміністрація США готова до конструктивних переговорів з північнокорейським режимом без висунення будь-яких попередніх умов, з метою полегшення гуманітарної ситуації в країні, а також зменшення загроз безпеці союзникам США у регіоні.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наша головна ціль полягає в повній денуклеаризації Корейського півострова, і з цією метою ми зберігаємо готовність зустрітися з (керівництвом – ред.) КНДР без попередніх умов – у будь-який час, у будь-якому місці»,- заявив Прайс.

Він підкреслив, що політика США в цьому питанні спрямована на «серйозні та стійкі» дипломатичні зусилля, щоби «досягти відчутного прогресу, який підвищує безпеку американських союзників та розгорнутих сил США» в регіоні. Крім того, зазначив представник Держдепу, Сполучені Штати прагнуть полегшити гуманітарні страждання народу Північної Кореї, враховуючи те, що причиною цих страждань часто є сам режим КНДР.

Читайте також: КНДР повідомила про випробування нової зенітної ракети

Прайс також повідомив, що з американського боку були надіслані «конкретні пропозиції» офіційному Пхеньяну щодо проведення обговорень. «Тож, ми сподіваємося, що вони дадуть позитивну відповідь», - зазначив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден неодноразово заявляв, що Північна Корея продовжує становити серйозну загрозу для регіону й США. У відповідь керівництво КНДР звинуватило Вашингтон у ворожій політиці та постійному ядерному шантажі.

Фото: delfi.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-