COVID-вакцина Valneva успішно пройшла клінічні випробування

COVID-вакцина Valneva успішно пройшла клінічні випробування

Укрінформ
Французька біотехнологічна компанія Valneva повідомила про позитивні результати третьої фази випробувань вакцини проти COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

Компанія заявила, що під час дослідження її вакцина показала більш високі рівні нейтралізуючих антитіл у порівнянні з вакциною від AstraZeneca.

У Valneva також додали, що її вакцина - VLA2001 - викликала широкі Т-клітинні відповіді частини імунної системи, яка, як вважається, бере участь у довгостроковому імунітеті.

У ході третього етапу випробувань взяли участь 4012 осіб від 18 років і старше з 26 дослідницьких центрів у Великій Британії.

Читайте також: Ризик ускладнень після вакцинації від COVID-19 дуже низький – лікар

«Ми прагнемо якнайшвидше видати ліцензію на нашу диференційовану вакцину-кандидата і як і раніше вважаємо, що зможемо внести важливий внесок у глобальну боротьбу з пандемією COVID-19», - заявив генеральний директор Valneva Томас Лінгельбах.

Компанія заявила, що тепер готується випробувати вакцину на дітях 5-12 років. Крім цього, у компанії хочуть провести дослідження для оцінки ефективності VLA2001 для тих, хто потребує ревакцинації, пише Reuters.

Як повідомлялося, минулого місяця уряд Британії розірвав угоду з постачання вакцини Valneva, а міністр охорони здоров'я Саджид Джавід сказав депутатам, що було ясно, що вакцина "не отримає схвалення" з боку Агентства з регулювання лікарських засобів і товарів медичного призначення у Великобританії.

Читайте також: У ВООЗ спрогнозували, коли світ вийде з пандемії коронавірусу

Станом на ранок понеділка в світі в цілому підтверджено 241 475 527 випадків COVID-19, зокрема 4 914 142 летальні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-