Німецькі «Зелені» схвалили початок переговорів про формування уряду

Німецькі «Зелені» схвалили початок переговорів про формування уряду

Укрінформ
Партія «Союз90/Зелені» на своєму «малому з’їзді» ухвалила розпочати переговори про створення коаліційного уряду із соціал-демократами та лібералами.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це повідомляється на сайті партії «Зелених».

«Рада земель «Зелених» розчистила шлях для коаліційних переговорів із Соціал-демократичною партією та Вільною демократичною партією… Зондування показало, що існують суттєві спільні підходи - особливо в питаннях модернізації держави, соціальної політики, економіці та зовнішніх справ. Тепер ідеться про формування прогресивного уряду», - інформують у партії.

Зазначається, що делегати доручили керівництву партії створити переговорну групу та розпочати коаліційні перемовини із СДПН та ВдПН.

Читайте також: У Німеччині пройшла зустріч-зондування щодо створення коаліції «Світлофор»

У понеділок своє слово щодо можливості створення коаліції «Світлофор» (за партійними кольорами) має сказати керівництво Вільної демократичної партії. Експерти зазначають, що таке рішення може датися нелегко. Слід зауважити, що 2017 року саме ВдПН провалила коаліційні переговори із «Зеленими» та ХДС/ХСС.

Що ж до соціал-демократів, то вони ще в п’ятницю фактично погодилися на початок коаліційних переговорів, хоча офіційне схвалення також має відбутися в понеділок. СДПН як ніхто зацікавлена у формуванні уряду, адже саме ця політсила має його очолити.

Читайте також: Аналітик не прогнозує зміни німецької політики щодо України після виборів до Бундестагу

Як повідомлялося, за результатами парламентських виборів у ФРН, що відбулися 26 вересня, Соціал-демократична партія Німеччини здобула у Бундестазі 206 місць, «Зелені» - 119, Вільна демократична партія – 92.

Блок ХДС/ХСС показав найгірший за свою історію результат - 24,1%, він має 196 депутатських мандатів.

У разі створення коаліції «Світлофор» уперше в історії Німеччини країною на федеральному рівні керуватимуть три партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-