Аналітик не прогнозує зміни німецької політики щодо України після виборів до Бундестагу

Аналітик не прогнозує зміни німецької політики щодо України після виборів до Бундестагу

Укрінформ
Україні не варто очікувати принципових змін у політиці Берліна щодо Києва після виборів до Бундестагу.

Таку думку висловила аналітик Ради зовнішньої політики «Українська призма» Марина Коваль під час обговорення «Нова Німеччина без канцлера Меркель: якою вона буде для України?», передає кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, нам не варто очікувати принципових змін. Хто би не був біля керма коаліції (або ХДС/ХСС, або СДПН) - політика щодо України буде приблизно такою самою», - зазначила вона.

Коваль прогнозує, що Україні не варто очікувати і швидкого вступу до ЄС та НАТО. «Не буде швидкого вступу до ЄС, ні до НАТО, особливо до НАТО... Я переконана, що серед німецьких партій демократичного табору, скажімо так, є консенсус з приводу того, що Україні поки що не місце в НАТО, і наш збройний конфлікт на сході України - перша тому причина», - зауважила експерт.

Аналітик також зазначила, що на німецьких виборах тема зовнішньої політики не була першочерговою, основні питання до кандидатів стосувалися внутрішньої політики Німеччини. «Там лише де-не-де проскакує питання Китаю (як ви ставитеся до зростаючої могутності Китаю?), були якісь серії питань швидких (Україна - в ЄС і НАТО: так, ні?)», - наголосила Коваль. Водночас, за її словами, цьому питанню не було присвячено багато часу.

Читайте також: Україна має залишатися країною-транзитером – кандидат у канцлери ФРН Шольц

Як повідомлялося, Соціал-демократична партія Німеччини виграла вибори до Бундестагу. Голосування на парламентських виборах у ФРН відбулося напередодні. Німці обрали депутатів 20-го за рахунком бундестагу. Чинний канцлер Ангела Меркель в перегонах участі не брала. Вона залишить посаду після того, як буде сформовано коаліцію і буде призначений новий канцлер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-