У Німеччині пройшла зустріч-зондування щодо створення коаліції «Світлофор»

У Німеччині пройшла зустріч-зондування щодо створення коаліції «Світлофор»

Укрінформ
Лідери Соціал-демократичної, Вільної демократичної і «Зеленої» партій Німеччини цілий день у понеділок вели зондування щодо можливості спільної роботи в уряді.

Зустріч тривала 10 годин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Політики прибули в Берлінський виставковий комплекс о 9 ранку. За попередньою домовленістю, жоден з них не давав коментарі журналістам ані до, ані після зустрічі. Ближчим часом мають відбутися наступні зустрічі і до кінця тижня може стати відомим, чи почнуть ці три партії предметні коаліційні переговори.

Раніше кандидат у канцлери від СДПН, партії-переможниці, Олаф Шольц заявив, що уряд має бути створений до Різдва.

Читайте також: Посол ФРН – про Україну: Німецька політика не змінюється після чергових виборів

Коаліцію СДПН, ВдПН і «Зелених» називають, за партійними кольорами, «Світлофор».

Теоретично можливі також коаліції «Ямайка» (ХДС/ХСС, ВдПН і «Зелені»), а також «Велика коаліція» у складі консерваторів і соціал-демократів. Однак спостерігачі, а також громадяни надають перевагу саме «Світлофору».

Тим часом блок ХДС/ХСС зайнятий внутрішніми проблемами та з’ясуванням причин програшу на виборах після 16-річного правління. Як заявив у понеділок після зустрічі керівництва ХДС його генеральний секретар Пауль Цимак, планується повне оновлення керівництва цієї політичної сили вже на ближчому партз'їзді.

Читайте також: Після епохи Меркель: чого чекати Україні від майбутніх німецьких змін

Нагадаємо, під час виборів у Бундестаг 26 вересня виграли есдеки з результатом 25,7%, блок ХДС/ХСС посів друге місце з найгіршим за свою історію результатом – 24,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-