У Канаді подали заявку на сертифікацію таблеток від коронавірусу

У Канаді подали заявку на сертифікацію таблеток від коронавірусу

Укрінформ
Американська фармацевтична компанія Merck подала до Департаменту охорони здоров’я Канади заявку на реєстрацію потенційно революційних таблеток від COVID-19 “Молнупіравір».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю телеканалу CBC розповіла віцепрезидент канадського департаменту Merck Дженіфер Чанг.

“Ми співпрацюємо із Департаментом охорони здоров’я Канади у процесі поступового затвердження. Це значить, що ми надсилаємо дані про безпеку, якість та ефективність, щойно вони стають доступними”, - сказала Чанг.

За її словами, поки неможливо визначити часові рамки вірогідного затвердження ліків. При цьому компанія вже веде перемовини із урядом Канади стосовно закупівлі партії “Молнупіравіру” для потреб канадської системи охорони здоров’я.

Чанг додала, що Merck має намір зробити свої ліки глобально доступними, підлаштовуючи ціну на них до можливостей місцевого ринку. “Ми працюватимемо із урядами по всьому світу, дотримуючись стратегії багаторівневого ціноутворення, що ґрунтуватиметься на даних Світового банку стосовно відносної спроможності кожної держави фінансувати свою системи охорони здоров’я та боротьбу із COVID-19”, - зазначила віцепрезидент.

Як повідомляв Укрінформ, «Молнупіравір» спочатку розроблявся фармацевтичною компанією Drug Innovation Ventures (DRIVE) при Університеті Еморі як препарат для лікування грипу. Згодом технологію викупила інша американська фармкомпанія Ridgeback Biotherapeutics, яка підключила до розробки препарату Merck.

Читайте також: У США подали заявку на екстрене використання таблеток проти COVID-19

Він вбудовується в РНК вірусу, викликає мутації у вірусній РНК і в такий спосіб зупиняє його реплікацію (самовідтворення).

Випробування препарату показали, що він удвічі знижує ймовірність госпіталізації або смерті при COVID-19.

Компанія заявила, що до кінця 2021 року може виготовити 10 мільйонів курсів лікування (40 таблеток для курсу, що розрахований на 5 днів), а потім зможе наростити масштаби виробництва.

Раніше американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. анонсувала появу таблеток проти коронавірусу до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-