ООН закликає країни сприяти возз'єднанню сімей афганських біженців

ООН закликає країни сприяти возз'єднанню сімей афганських біженців

Укрінформ
Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) закликає світову спільноту сприяти возз'єднанню сімей мігрантів з Афганістану, які потерпають від гуманітарної кризи в цій країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ООН.

«Принцип возз'єднання сім'ї захищений міжнародним правом і регіональними юридичними інструментами, обов'язковими до виконання», - заявила представниця UNHCR Шабія Манту. Вона закликала країни світу з міркувань гуманності у пріоритетному порядку надавати візи тим членам сімей біженців, які залишилися в Афганістані.

Як зазначається, в UNHCR побоюються, що для реалізації свого права на возз'єднання із сім'єю біженцям тепер доведеться долати ще більше бар'єрів, ніж раніше, і сам процес може стати дорожчим та тривалішим.

Читайте також: Греція посилює охорону кордону через навалу мігрантів з Афганістану

Деякі країни нещодавно взяли на себе зобов'язання прискорити ці процедури. Однак в ООН зазначають, що цього недостатньо, і рекомендують максимально спростити процес, щоб покласти край поневірянням біженців, які домагаються віз для своїх близьких.

Як повідомлялося, 15 серпня Талібан без бою ввійшов до Кабула, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Читайте також: Ердоган пропонує створити в G20 робочу групу щодо Афганістану

Наприкінці вересня таліби заявили, що планують відновити в Афганістані практику відрубування рук у злочинців, а також запровадити смертну кару.

Фото: CBS News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-