Ердоган пропонує створити в G20 робочу групу щодо Афганістану

Ердоган пропонує створити в G20 робочу групу щодо Афганістану

Укрінформ
Туреччина вважає доцільним створення робочої групи по Афганістану в рамках G20 та готова її очолити.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана під час позачергового саміту G20 по Афганістану, якого цитує CNN Türk.

«Розвиток подій в Афганістані збільшує ризик імміграції. Туреччина наразі приймає близько 5 млн іноземців, у тому числі 3,6 млн сирійців, не може нести нове міграційне навантаження з Афганістану. Вважаю важливим для G20 тримати питання міграції та вимушеного переміщення у своєму порядку денному, враховуючи їх наслідки для світової економіки. Рекомендую створити робочу групу в рамках G20, щоб розробити системний підхід до цієї глобальної проблеми», - сказав Ердоган.

Турецький лідер також висловив готовність Туреччини очолити цю групу.

Читайте також: Ердоган пояснив, чому Туреччина купує у Росії С-400

За словами Президента, зараз у Туреччині навчаються 1,1 тисячі афганських студентів, загалом за весь час навчання по турецьким стипендіям, їх кількість перевищила 10 тисяч. Організація Червоного Півмісяця Туреччини нещодавно надала Афганістану 33 тони продовольчої допомоги, триває робота щодо надання додаткової комплексної гуманітарної допомоги.

Як відомо, вчора в Італії розпочався позачерговий саміт G20 по Афганістану. Саміт проходить у віртуальному режимі. Його було зібрано за ініціативи Італії, яка нині головує у G20, зокрема після заклику Генсека ООН до світових лідерів допомогти Афганістану, аби завадити економічній та гуманітарній катастрофі після виводу американських військ та приходу до влади Талібану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-