Греція посилює охорону кордону через навалу мігрантів з Афганістану

Греція посилює охорону кордону через навалу мігрантів з Афганістану

Укрінформ
Греція посилить охорону на турецькому кордоні, побоюючись зростання потоку нелегальної міграції, пов'язаної з кризою в Афганістані, а також чекає від ЄС більш жорсткої позиції в цій сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Так, додаткові 250 офіцерів приєднаються до 1500 прикордонників упродовж кількох найближчих місяців.

Близько 800 додаткових співробітників прикордонної служби також будуть найняті для роботи в аеропортах і регіонах, близьких до греко-турецького кордону.

Це збільшення частково спричинене перемогою талібів в Афганістані.

Як відомо, за останні 2 роки Греція посилила міграційну політику, розширила стіну вздовж сухопутного кордону з Туреччиною та встановила високотехнологічну мережу спостереження.

У понеділок у парламенті міністр з питань міграції Греції Нотіс Мітарачі повідомив, що все більше «прифронтових» країн ЄС вимагають від Єврокомісії більш жорстких заходів щодо стримування міграції.

Читайте також: На грецькому острові Самос запрацював закритий табір для біженців

Як відомо, Польща та Литва намагаються впоратися з надзвичайно великою кількістю мігрантів з Іраку та Афганістану, які прибувають до їх кордону з Білоруссю. Вони звинувачують уряд Білорусі у заохоченні міграції.

Греція, Польща та Литва увійшли до числа 12 країн, які минулого тижня надіслали листа до Комісії із закликом до розширення заходів ЄС проти незаконної міграції.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-