На грецькому острові Самос запрацював закритий табір для біженців

На грецькому острові Самос запрацював закритий табір для біженців

Укрінформ
На грецькому острові Самос 18 вересня відкрився новий табір для біженців, у якому можуть розміститися до трьох тисяч людей.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Як зазначається, об'єкт розташований за п'ять кілометрів від колишнього тимчасового табору поблизу містечка Ваті та інших населених пунктів і оточений високим парканом з колючого дроту.

Міністр у справах міграції та притулку Греції Нотіс Мітаракіс на відкритті заявив, що у новому таборі люди будуть жити в хороших умовах і в безпеці.

Читайте також: Папа Римський закликав світ приймати афганців, які тікають від влади талібів

Він укотре наголосив, що Греція більше не є воротами для нелегальної міграції в ЄС. За словами міністра, якщо два роки тому на Самос прибули 10 500 мігрантів, то цього року - лише 111.

За повідомленнями грецьких ЗМІ, мешканцям нового табору буде щодня дозволено виходити за його межі з 8:00 до 20:00. Це правило не поширюється на тих, чиє клопотання про притулок було відхилено і хто за договором між ЄС і Анкарою має бути відправлений назад до Туреччини.

Читайте також: У Данії мігрантів зобов'яжуть працювати заради отримання держдопомоги

Тим часом гуманітарна організація "Лікарі без кордонів" розкритикувала новий табір.

"Мільйони євро витрачені на будівництво об'єкта, оточеного військовим колючим дротом і оснащеного системами спостереження. І все це - для затримання людей, єдиний "злочин" яких полягає в тому, що вони шукають допомоги та стабільності. Ми можемо лише допомогти нашим пацієнтам вижити в цьому таборі", - ідеться в заяві.

Нагадаємо: Самос - перший грецький острів, на якому побудований "закритий центр з контрольованим доступом". Інші подібні об'єкти будуть згодом відкриті на островах Лесбос і Хіос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-