Світова економіка втратить понад $5 трильйонів у разі провалу вакцинації – МВФ

Світова економіка втратить понад $5 трильйонів у разі провалу вакцинації – МВФ

Укрінформ
Світова економіка втратить до понад $5 трильйонів упродовж наступних п’яти років, якщо міжнародні зусилля щодо вакцинації 70% населення до середини 2022 року будуть провалені.

Про це сказала в середу під час пресконференції у Вашингтоні директор-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми все ще можемо досягнути мети, яку визначили – вакцинувати щонайменше 40% людей у кожній країні до кінця цього року й 70% до середини 2022-го», - наголосила Георгієва.

Вона зауважила, що цю мету, крім МВФ, поділяють також Світовий банк, ВООЗ та Світова організація торгівлі.

«Якщо ми виявимося неспроможними і ситуація з COVID-19 отримає триваліший вплив, це може стримати (глобальне – ред.) економічне відновлення та призвести до втрат світового ВВП у розмірі $5,3 трильйона протягом наступних п'яти років», - підкреслила Георгієва.

Тож, за її словами, наразі вкрай важливо активізувати зусилля щодо глобальної вакцинації, особливо в країнах з економікою, що розвивається, де щеплення отримали в середньому менше 5% населення. Крім того, підкреслила вона, необхідно усунити суворі фінансові обмеження, які стримують поширення вакцини.

Георгієва підкреслила, що вакцинація є лише одним із трьох головних пріоритетів у зусиллях МВФ щодо подолання наслідків пандемії та відновлення економічного зростання. Інші два полягають у необхідності адаптування економічної політики до мінливих умов пандемії, а також прискорення трансформації світової економіки, що визначено в Порядку денному глобальної політики, представленому МВФ у середу.

Читайте також: Світова економіка уповільнить зростання через штам Delta — МВФ

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня у Вашингтоні розпочалися збори МВФ і Світового банку. Це регулярна подія, яка відбувається двічі на рік та об’єднує держави-члени організацій з метою координації глобальних зусиль у відповіді на актуальні виклики. У період пандемії збори проходять у віртуальному форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-