В Італії арештували ультраправих партійних лідерів після заворушень антиваксерів

В Італії арештували ультраправих партійних лідерів після заворушень антиваксерів

Укрінформ
Італійська поліція заявила у неділю, що заарештувала 12 осіб, у тому числі вищих посадовців ультраправої партії Forza Nuova («Нова сила»), після масових протестів у Римі проти урядової спроби зробити ковід-паспорт обов’язковим для всіх працівників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Серед заарештованих були дві ключові фігури ультраправого руху Forza Nuova: засновник Роберто Фіоре і глава римської організації Джуліано Кастелліно, яким вже заборонили брати участь в протестах за напад на журналістів.

Так, тисячі людей вийшли на вулиці італійської столиці в суботу на акцію протесту, що переросла сутички з поліцією. Багато людей скандували «свободу, свободу», деякі намагалися прорватися через кордон поліції, розгорнутий для охорони кабінету прем’єр-міністра Маріо Драгі. Окрема група мітингарів вдерлася до штаб-квартири головної італійської профспілки CGIL.

Лідери «Нової сили» із самого початку пандемії підтримують риторику проти вакцин і карантинних обмежень.

Як відомо, прем’єр Маріо Драгі уже запровадив COVID-перепустку (цифрову або паперову), що підтверджує, що його власник отримав принаймні одну дозу вакцини, мав негативний тест на коронавірус або нещодавно одужав.

Читайте також: В Італії затримали понад 60 осіб, які допомагали мафії «відмивати» €100 мільйонів

Спочатку сертифікат був необхідним для входу до багатьох культурних та розважальних закладів, але сфера його застосування поступово розширювалася. Так, минулого місяця італійський уряд зробив його обов’язковим для всіх працівників.

Варто нагадати, що Італія вже повністю щепила від COVID-19 80% свого населення, старшого за 12 років.

Фото: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-