Франція хоче чимскоріше провести переговори з Британією стосовно біженців

Франція хоче чимскоріше провести переговори з Британією стосовно біженців

Укрінформ
Уряд Франції закликає до якнайшвидшого початку переговорів між Великою Британією і ЄС з проблем нелегальної міграції.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Глава МЗС Франції Жеральд Дерманен заявив, що розробка міграційної угоди між Великою Британією і ЄС особливо важлива тому, що ця тема не була порушена в домовленостях про Brexit.

За словами французького міністра, цю тему Париж порушуватиме і під час головування Франції в Раді ЄС, яке почнеться в січні 2022 року.

Читайте також: Біля берегів Британії перехопили рекордну кількість нелегалів

Як зазначається, Дерманен також закликав Лондон "стримати обіцянку" і виділити кошти на боротьбу з перевезенням нелегалів біля берегів Франції.

В рамках угоди, укладеної між Парижем і Лондоном у липні 2021 року, Британія взяла на себе зобов'язання виділити в поточному і наступному році 62,7 млн ​​євро на охорону кордону з Францією. Однак, за повідомленнями ЗМІ, міністр внутрішніх справ Британії Пріті Пател пригрозила утримати ці гроші у зв'язку з великою кількістю мігрантів, котрі потрапляють до Сполученого Королівства з Франції через Ла-Манш.

Читайте також: Криза з біженцями: в ЄС знову заговорили про єдину міграційну політику

Як уточнює DW, за статистикою французької берегової охорони, з січня до серпня перетнути Ла-Манш спробували 15,4 тис. нелегалів - на 50% більше, ніж за весь 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-