Двоє німецьких міністрів відмовилися від депутатських мандатів

Двоє німецьких міністрів відмовилися від депутатських мандатів

Укрінформ
Двоє членів уряду Ангели Меркель та її однопартійці з Християнсько-демократичного союзу - міністр економіки та енергетики Петер Альтмаєр та міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер - склали з себе повноваження депутатів Бундестагу.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це обидва політики оголосили в суботу, 9 жовтня.

Причиною стала поразка ХДС на виборах у федеральній землі Саар, де обиралися Альтмаєр та Крамп-Карренбауер. Там чотири прямі мандати на парламентських виборах 26 вересня виграли соціал-демократи.

«ХДС має добре позиціонувати себе в майбутньому. Петер Альтмаєр і я хочемо сприяти цьому, відмовившись від наших мандатів у Бундестазі», - написала АКК у Твіттері.

Вона також наголосила на важливості зміни поколінь, а також на тому, що настав час не просто говорити, що країна та партія важливіші за власну політичну кар’єру, а й довести це.

Згідно з їхніми заявами, Альтмаєр та Крамп-Карренбауер збережуть свої посади міністрів до утворення нового федерального уряду.

Читайте також: Аналітик не прогнозує зміни німецької політики щодо України після виборів до Бундестагу

У Німеччині члени федерального уряду є депутатами Бундестагу.

Як повідомлялося, Аннегрет Крамп-Карренбауер змінила Ангелу Меркель на посаді голови ХДС у 2018 році, але в 2020 добровільно пішла у відставку через поразку партії на виборах в одній із федеральних земель ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-