Стала відома дата і теми наступного саміту НАТО

Стала відома дата і теми наступного саміту НАТО

Укрінформ
Наступний саміт НАТО, який буде присвячений реалізації концепції НАТО 2030 та адаптації Альянсу до сучасних викликів, відбудеться у Мадриді 29-30 червня наступного року.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на інформацію на сайті НАТО, про це сьогодні у Мадриді заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес (Pedro Sánchez).

«Наступний саміт НАТО відбудеться у Мадриді 29-30 червня 2022 року, повідомив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час візиту Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга сьогодні (8 жовтня 2021 року). Генеральний секретар також зустрівся з Королем Іспанії Його Величністю Філіпом VI», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна шукає альянси, які зміцнять її безпеку до вступу в НАТО - Кулеба

Під час переговорів з іспанською стороною Генеральний секретар НАТО, який прибув до Мадрида в рамках підготовки до майбутнього саміту, зауважив, що Альянс має адаптуватися до майбутнього. І саме ця мета буде головною темою обговорення на вищому рівні. Керівники країн-союзниць визначать шляхи імплементації програми розвитку НАТО 2030, зокрема, зміцнення стійкості Альянсу, зміцнення кібернетичної оборони, забезпечення технологічного лідерства, реагування на нові безпекові виклики, що пов’язані з кліматичними змінами.

Важливою подією наступної зустрічі стане також ухвалення нової Стратегічної концепції НАТО.

Читайте також: Nord Stream 2: Дуда хоче дискусії в НАТО, як реагувати на енергетичний виклик

«Мадридська Стратегічна концепція відобразить нові умови середовища з безпеки, підтвердить наші цінності та єдність. Це має забезпечити готовність Альянсу до майбутнього», - наголосив Столтенберг.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер під час пресконференції у Брюсселі Генеральний секретар НАТО висловив упевненість, що союзники по Альянсу в ході саміту в Мадриді підтвердять рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності найближчих партнерів - України і Грузії, а також попередні зобов’язання щодо їх євроатлантичного майбутнього. При цьому Столтенберг привітав зусилля союзників, які в рамках НАТО та на двосторонньому рівні надають Україні та Грузії практичну підтримку у впровадженні реформ, що просуває обох партнерів до тіснішої інтеграції з НАТО.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-