Висока ціна на газ прискорить рух Євросоюзу до «зеленого курсу» - фон дер Ляєн

Висока ціна на газ прискорить рух Євросоюзу до «зеленого курсу» - фон дер Ляєн

Укрінформ
Зростання цін на газ ще раз засвідчило залежність Європи від поставок вуглецевого пального, що є поштовхом до прискорення роботи над Європейським зеленим курсом для досягнення енергетичної незалежності Євросоюзу.

Про це у четвер під час виступу на Європейському саміті з питань сталого інвестування заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Укрінформ з посиланням на оприлюднений на сайті Єврокомісії текст її виступу.

«Протягом кількох тижнів ми всі бачимо, наскільки важливим є зменшити нашу залежність від вуглецевого пального, такого як газ, нафта та вугілля. Зараз ми стикаємося із крутим глобальним зростанням цін на енергію. Це траплялося раніше. Економіки зростають по усьому світу. Виробники газу не збільшують постачання – попри зростання попиту. Тож оптові ціни на газ майже подвоїлися у порівнянні з минулим роком. За контрастом, ціни на поновлювальну енергію залишалися стабільними. Де-факто, вони навіть зменшилися у минулі роки», - сказала президент Єврокомісії.

Вона наголосила на тому, що у довгостроковій перспективі Європейський зелений курс та поновлювальна енергетика будуть відповіддю на зростання ціни електроенергії.

«Кожен євро, що витрачається на поновлювальну енергетику, допомагає нашій планеті. І це – допомога нашим споживачам. Це також інвестиція у стійкість наших економік. Тож ми маємо прискорити нашу роботу над Європейським зеленим курсом для того, щоб стати енергетично більш незалежними», - додала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: На кліматичному саміті у Глазго презентують ініціативу США і ЄС зі скорочення викидів метану

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня під час слухань в Європарламенті єврокомісар з енергетики Кадрі Симсон заявила, що поточний сплеск цін на газ може вплинути на процеси економічного відновлення Європи. Наступної середи, 13 жовтня, Єврокомісія представить Комунікацію (робочий документ ЄК – ред.) із пропозиціями щодо негайних та середньострокових заходів на рівні країн-членів та на рівні ЄС. Ці пропозиції будуть винесені на обговорення глав держав та урядів ЄС під час Європейського саміту 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-