Група сенаторів США закликає Байдена вислати 300 російських дипломатів

Група сенаторів США закликає Байдена вислати 300 російських дипломатів

Укрінформ
Двопартійна група сенаторів запропонувала Байдену вислати зі США 300 російських дипломатів, якщо РФ не погодиться на пропорційне збільшення штату американських дипустанов.

Про це йдеться у відкритому зверненні, адресованому президентові США, текст якого розміщений на офіційній сторінці сенатора Марка Рубіо, передає Укрінформ.

«1 серпня 2021 року Росія ввела заборону на роботу будь-кого з місцевих працівників на території нашого посольства (в Москві – ред.). Ці раптові односторонні дії росіян ставлять під загрозу щоденну діяльність посольства США в Москві та здатність Держдепартаменту задовольняти консульські потреби американців, які проживають, працюють або їздять до Росії», - вказали законодавці.

Вони нагадали, що російська сторона зарахувала найманих працівників у посольстві США як «американських дипломатів». Це призвело до того, що зараз в різних дипустановах РФ на території США працюють понад 400 дипломатів, тоді як у Росії дозволено працювати лише 100 американським дипломатам.

«Така диспропорційність диппредставництва є неприйнятною», - підкреслюється у зверненні.

Читайте також: У Сенаті США розкритикували політику Білого дому щодо Nord Stream 2

Сенатори у цьому зв’язку наголосили, що Росія повинна видати достатню кількість дипломатичних віз американській стороні: «Якщо таких дій не буде вжито, ми закликаємо вас почати висилати російських дипломатів, аби привести дипломатичну присутність США до паритету. Ми вважаємо, що такий крок буде розумним і відповідним».

Американські законодавці також закликали команду національної безпеки Білого дому до «негайних і конкретних кроків, аби забезпечити посольство США в Москві необхідним персоналом та підтримкою».

Читайте також: Сенатори США з обох партій виступають проти перезавантаження відносин з Росією

Звернення підписали сенатори-республіканці Марко Рубіо, Джим Ріш, а також представники Демократичної партії Марк Ворнер і Боб Менендес.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 серпня уряд РФ суттєво обмежив можливості диппредставництв США наймати персонал. Через це американська сторона була змушена звільнити 182 місцевих працівників, а також десятки підрядників у дипломатичних установах в Москві, Владивостока та Єкатеринбурга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-