У Сенаті США розкритикували політику Білого дому щодо Nord Stream 2

У Сенаті США розкритикували політику Білого дому щодо Nord Stream 2

Укрінформ
Результатом політики адміністрації Джо Байдена щодо Nord Stream 2 наразі є тільки «розпливчасті обіцянки» Німеччини, продовження шантажу з боку Росії, а також загрози в енергетичній сфері для Європи.

З такою заявою виступив старший член Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США Джим Ріш, повідомляє Укрінформ. 

«Адміністрація досі мало що може показати у своїй політиці щодо Nord Stream 2, крім розпливчастих обіцянок Німеччини, фізично завершеного трубопроводу й цілком передбачуваної газової кризи, створеної Росією з наближенням зими», - наголосив законодавець.

Він підкреслив, що Москва навмисно створює кризу в енергетичній сфері, щоби шантажувати Європейський Союз з метою сертифікації газопроводу Nord Stream 2 та посилення впливу на Європу.

Читайте також: РФ шантажує Європу цінами на газ для запуску Nord Stream 2 – Стефанішина

«Енергетичний перехід (до відновлюваних джерел – ред.) триває десятиліття, тож розпливчасті обіцянки Німеччини притягнути Росію до відповідальності та побудувати «зелену» енергетичну економіку в Європі не вирішать короткострокових енергетичних і геополітичних викликів, які постають перед нашими союзниками на найближчі кілька років»,- заявив сенатор.

Він нагадав, що Конгрес США з двопартійною підтримкою ухвалив численні закони, в яких чітко декларовано: не можна допустити, щоби Nord Stream 2 запрацював. Проте, додав Ріш, адміністрація Байдена «й далі не відмовляється виконувати закони».

Читайте також: США закликають уряд Росії направити додаткові поставки газу через Україну

Як повідомляв Укрінформ, напередодні українська делегація ПАРЄ закликала Європу відмовитися від запуску Nord Stream 2 та зменшувати залежність від поставок російського газу.

Палата представників Конгресу США 22 вересня погодилася внести поправки до щорічного законопроєкту про видатки на оборону, який передбачає санкції проти Nord Stream 2, що потенційно поставить під загрозу угоду, досягнуту між адміністрацією США та урядом ФРН у липні цього року.

Байден у травні погодився відмовитися від санкцій проти російського газогону, введених за президентства Трампа, з метою нормалізувати відносини з Берліном. Наразі Nord Stream 2 повністю завершений і очікує на сертифікацію німецького регулятора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-