Диппредставництва США в Росії звільняють майже 200 співробітників

Диппредставництва США в Росії звільняють майже 200 співробітників

Укрінформ
Російський уряд суттєво обмежив можливості для американських диппредставництв наймати робочий персонал з наступного місяця, що матиме серйозні наслідки для безпеки американських установ, а також взаємодії дипломатів із владою РФ.

Про це йдеться в заяві для преси Державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у п’ятницю, повідомляє Укрінформ.

«Починаючи з серпня, уряд Росії забороняє Сполученим Штатам утримувати, приймати на роботу або наймати за контрактом співробітників з Росії чи третіх країн - за винятком нашої служби охорони. Ми глибоко засмучені тим, що це змусить нас звільнити 182 місцевих співробітників, а також десятки підрядників у наших дипломатичних установах в Москві, Владивостоку та Єкатеринбургу», - зауважив держсекретар США.

Він підкреслив, що такі дії з боку РФ «серйозно вплинуть» на місію, яку виконують дипломатичні установи США в Росії, у тому числі на безпеку персоналу, а також здатність для американських представництв вести дипломатичну роботу з урядом РФ.

Читайте також: Мін'юст США вимагає передати податкові декларації Трампа Конгресу

«Хоча ми й засмучені діями російського уряду, які змушують скоротити наші послуги й операції, Сполучені Штати виконуватимуть свої зобов’язання й продовжать підтримувати передбачувані й стабільні відносини з Росією»,- зауважив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що США цінують «глибокий зв'язок з російським народом».

Як повідомляв Укрінформ, після переговорів президентів США й Росії минулого місяця в Женеві, сторони домовились встановити діалог зі стратегічної стабільності. Цього тижня відбулася перша така зустріч між делегаціями високого рівня у Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-